Vad gäller vid dödsfall utomlands? Familjens Jurist och Fonus svarar

När någon avlider väcks inte bara sorg, utan också praktiska frågor – inte minst om personen befann sig utomlands när döden inträffade. Här svarar experter från Familjens Jurist och Fonus på våra medlemmars frågor om testamenten, arvsrätt och vad som egentligen gäller vid dödsfall utanför Sveriges gränser.   

Vad ska man göra om man bor utomlands men vill begravas i Sverige? Måste ett testamente översättas till språket i det land man befinner sig i? Kan man betala gravrättsunderhåll flera år i förväg? Här har vi samlat experternas svar på vanligt förekommande frågor.  

Vill du ha mer ingående information eller personlig vägledning? Som medlem får du rabatt på deras tjänster här. 

Logga in för att läsa hela artikeln. Inte medlem än? blir du det enkelt här.

Foto: Canva