Ny rapport om utlandsboende nordbor

Hur många svenskar ungdomar studerar egentligen i ett annat nordiskt land? Vilka problem uppstår som nordisk medborgare bosatt i ett annat nordiskt land? Det är frågor som besvaras i Info Nordens årsrapport.

Nordiska ministerrådets informationstjänst Info Norden har nu publicerat sin årsrapport för 2022. De sammanställer vad boende i de nordiska länderna önskar för information samt vilka problem de stöter på. Rapporten är uppdelad i specifika landskapitel.

Visste du att i de andra nordiska länderna bor cirka 70 000 svenskar? Danmark, Finland och Norge är bland de topp 10 populäraste länder för svenskar att utvandra till. Det rapporteras även att många norrmän likt svenskar stöter på problem med olika digitala lösningar som exempelvis BankID, teckna abonnemang och att upprätta bankkonto när de är bosatta i andra nordiska länder.

Du kan läsa rapporten i dess helhet här: Info Norden årsrapport 2022

Foto: Canva.

Läs mer om