Vad gäller för CSN-stöd för utlandsstudier? 

Sverige har ett av världens mest generösa studiestöd för studier utomlands. Studerande kan få bidrag och lån för levnadsomkostnader, undervisningsavgifter, resor och försäkringar. Dessvärre är det inte alla som önskar studera utomlands som kan ta del utav det fördelaktiga studiestödet.  

Svenskar i Världen har nyligen fått in frågor kring CSN-stöd och varför man inte kan beviljas studielån och studiebidrag då om man under en längre period bott utanför Sverige. Det är framförallt ekonomiskt stöd kopplat till studier på högre nivå som frågorna gäller. 

Unga som har spenderat en stor del av livet utomlands anser ofta det mer naturligt att söka sig till ett universitet utomlands, jämfört med att flytta till Sverige för att studera. Så vad ligger till grund för reglerna? Och hur många studerar egentligen utomlands med CSN-stöd? Vad händer om man inte betalar tillbaka sitt lån? CSN hjälper oss att reda ut frågetecknen. 
Logga in för att läsa hela artikeln. Inte medlem än? blir du det enkelt här.
Läs mer på: 
www.csn.se

Foto: Pexels