Livefika med Grant Thornton 9 maj

På denna Livefika gästas vi av skattejurister med inriktning på global mobilitet från Grant Thornton. Passa på att ställ DINA funderingar till experterna rörande skatt- och socialförsäkringsfrågor.

Hur ska jag förhålla mig till olika skattesystem om jag vill bo halva tiden utomlands? Hur lång tid kan jag vistas i Sverige utan att anses återflyttad hit skattemässigt och vad innebär ”stadigvarande vistelse”? Vilka rättigheter och skyldigheter har jag som utskriven i förhållande till det svenska socialförsäkringssystemet? Varför har jag inte rätt till full svensk socialförsäkring när jag betalar SINK?

Passa på att ställ DINA funderingar till experterna rörande skatt- och socialförsäkringsfrågor.

Aino Askegård Andrésen är Tax Director och arbetar med skatte- och socialförsäkringsfrågor inom Global Mobility. Hon är specialiserad på internationella individbeskattningsfrågor, svensk och internationell socialförsäkring och internationell Human Resource avseende expatriater.

Maria Malm är Senior Tax Manager med fokus på internationell beskattning för både individer och företag. Hon arbetar med internationella skatt- och socialförsäkringsfrågor vid arbete över gränserna samt hur det påverkar ur bolagsskatterättsligt perspektiv.

Datum: 9 maj 2023
Tid: 11.00-11:45, svensk tid
Plats: Digitalt via Zoom
Anmälan: Logga in för att få Zoomlänken. 

Inte medlem än? blir du det enkelt här.

Glömt ditt inlogg eller andra problem med länken? Mejla sviv@sviv.se.

Denna Livefika är exklusiv för Svenskar i Världens medlemmar.