Möt styrelseledamot Mats Sundin

Född: 1971 
Yrke: Lång proffskarriär inom hockey. Idag grundare till och verksam i företaget IMR som arbetar med friskvård för ett ökat välmående och hälsa bland medarbetare. 
Länder Mats bott i: Sverige och Kanada 

Mats Sundin ny styrelseledamot i Svenskar i Världen.

Hockeylegenden Mats Sundin är aktuell som ny ledamot i Svenskar i Världens styrelse. Efter en lång hockeykarriär har han nu grundat IMR (Institutet för människor i rörelse). IMR samlar kompetens från idrott, hälsa och medicin och har utvecklat en metod för att ta fram nyckeltal och mäta medarbetare utifrån ett hälsoperspektiv baserat på fysisk aktivitet, allmän hälsa, smärta, stress och arbetsförmåga.

Välkommen till Svenskar i Världens styrelse, Mats Sundin!

Vilket är ditt favoritland? 
Jag säger nog Sverige men självklart ligger Kanada mig varmt om hjärtat. Ishockeyn har varit en stor del av mitt liv och jag tillbringade nästan 20 år i Kanada, främst med Toronto Maple Leafs.  

Ditt bästa tips inför att flytta utomlands?  
Att ta med ett öppet sinne för att snabbt kunna komma in i det nya landet, både vad gäller jobb och fritidsaktiviteter.  
 
Ditt bästa tips inför hemflytt?  
På samma sätt så tycker jag det är viktigt att inte släppa sitt nätverk när man bor utomlands, när det kommer till vänner, familj och arbetsrelationer.  

Varför engagerar du dig i Svenskar i Världens styrelse?  
Både för idrottaren och företagaren är det naturligt att flytta utomlands och komma hem under en och samma karriär. Att bo och leva utomlands berikar en som människa och kan få företag att lyfta. Jag vill med min erfarenhet bidra till att fler tar chanser att flytta till ett annat land men också ser möjligheten att komma hem med många erfarenheter rikare. 
 
Kuriosa om Mats Sundin 
OS-medaljör i hockey med lång proffskarriär inom hockey i Kanada, flera år som lagkapten i Toronto Maple Leafs. Nyligen grundat företaget IMR som använder metodiken och kulturen från idrotten för att bidra till ett ökat välmående och en bättre hälsa. Med en vision om att hjälpa människor att bygga en relation till fysisk aktivitet som är en av de viktigaste levnadsvanorna för en god hälsa.

Mats Sundin om att sitta i styrelsen

”Känns som ett riktigt hedersuppdrag”, kommenterar Mats Sundin sin nya roll som styrelseledamot i Svenskar i Världen.

Foto: Magnus Sandberg

Läs mer om