Besöksvisum till Sverige från länder utanför EU – går det att revidera?

Svenskar i Världen får ibland frågor från medlemmar som undrar varför deras partner behöver besöksvisum för att komma till Sverige. Vad är det som gör att Sverige kräver det från vissa länder men inte andra? Vi har ställt frågan till migrationsenheten på Justitiedepartementet.

Går det att ändra reglerna så att personer från ett land som idag kräver att man ansöker om besöksvisum för att komma till Sverige på besök och vistas i Sverige i upp till 30 dagar inte ska behöva ansöka om besöksvisum? Det är en återkommande fråga till Svenskar i Världen.

För att få svar har vi vänt oss till Justitiedepartementet och lade till frågorna: Hur ser processen ut för att besluta vilka länder som Sverige kräver besöksvisum från? Hur ofta revideras ett sådant beslut och vad krävs för att revidera ett sådant beslut?

Logga in för att läsa hela artikeln. Inte medlem än? Bli det enkelt här.