Nu kan man rösta i svenska riksdagsvalet på ambassader och konsulat 

Utlandssvenskar har kunnat brevrösta sedan den 28 juli. Nu är det även möjligt att förtidsrösta på ambassader och konsulat. I Reykjavik välkomnar ambassaden ett segelfartyg med svenska ungdomar som ska rösta och i Dubai bjuds det på fika. Nu är vi nyfikna på hur ser det ut där du ska förtidsrösta! 

Förtidsröstningen är nu igång på de allra flesta ambassader och konsulat. I vissa länder bistår Svenska kyrkan med förtidsröstning. 

Öppettider för detta är upp till varje ambassad och konsulat själv att bestämma. Se därför till att kolla upp vilka tider som gäller.  

Här kan du välja land och sedan länkar till ambassad eller konsulat som passar dig. Via länkarna ska du också kunna finna information om öppettider för röstning.  

Det enda du måste ha med dig är ett giltigt, officiellt ID (svenskt eller utländskt). Men har du ett röstkort så ta gärna med det. 

Extra festlig förtidsröstning? 

Vi har fått lite rapporter från olika ambassader och konsulat inför förtidsröstningens start.  

Ambassaden i Reykjavik har särskilt förberett för att ta emot elever ombord på ett seglingsfartyg för att ge dem möjlighet att rösta när de når Reykjavik. Och i Dubai kommer det bjudas på fika i Norska Sjömanskyrkan där man kan rösta till svenska riksdagsvalet. Det sägs att det brukar vara bra stämning där, vilket vi tycker låter väldigt trevligt.  

Hur ser det ut där du ska förtidsrösta? Skicka gärna en bild till oss med en kort bildtext som vi kan dela i våra sociala kanaler, skicka till sviv@sviv.se.  

Vi vill även uppmuntra dig att göra motsvarande i dina sociala kanaler – tagga oss gärna så delar vi vidare, använd #svenskarivarlden. 

Vi ser fram emot ett växande collage från röstande utlandssvenskar!