Årets representanter i världen

Två som aldrig missar ett tillfälle att berätta om Svenskar i Världen och som dessutom tar flertalet initiativ för att berätta om det arbete som vi gör är representanterna Suzanne Southard och Sven Arne Hedell. Nu föräras de utmärkelsen Årets Representant i Världen.

Svenskar i Världen har i 35 år delat ut utmärkelsen ”Årets Svensk i Världen” till en person som utmärkt sig på ett extraordinärt sätt och satt Sverige samt sig själv på kartan. För att lyfta och hylla ännu fler fantastiska personer som dessutom spelar en avgörande roll i Svenskar i Världens arbete, utser vi även ”Årets Representant i Världen”.

I år har två representanter erhållit denna utmärkelse: Suzanne Southard och Sven Arne Hedell! Suzanne Southard är representant för Svenskar i Världen i Arizona, USA och har varit aktiv som representant sedan 2022. Sven Arne Hedell är representant för Svenskar i Världen i Udon Thani, Thailand och har också varit engagerad som representant med start i år.

MOTIVERING SVEN ARNE HEDELL

”Sven Arne Hedell tilldelas härmed utmärkelsen Årets Representant i Världen 2022.

Sven Arne har som ny representant i Thailand tagit sig an rollen som representant på största allvar. I sitt arbete har han hjälpt flera utlandssvenskar och närstående med frågor kopplade till svenska myndigheter.  Sven Arne bjöd tidigare i somras in andra utlandssvenskar i Thailand till sin trädgård för att presentera Svenskar i Världen, organisationens arbete och möjligheten att bli medlem.

För Sven Arnes starka intresse att underlätta för utlandssvenskar och deras närstående i utlandet och för hans engagemang att sprida Svenskar i Världens information i sitt nätverk, samt för hans initiativ att samla utlandssvenskar för att skapa informativa rum, både fysiskt och digitalt, är vi stolta över att kora Sven Arne Hedell till Årets Representant i Världen 2022!”

Sven Arne Hedell presenterar Svenskar i Världen

MOTIVERING SUZANNE SOUTHARD

”Suzanne Southard tilldelas härmed utmärkelsen Årets Representant i Världen 2022.

Suzanne är en aktiv representant i både sociala medier och i fysiska möten där hon sprider viktig information om Svenskar i Världen. Suzanne har även under våren anordnat en informativ kväll där utlandssvenskar bjöds in till Arizonas honorärkonsul för att samtala om Svenskar i Världen och det kommande valet.

För Suzannes starka intresse att underlätta för utlandssvenskar och deras närstående i utlandet och för hennes engagemang att sprida Svenskar i Världens information i sitt nätverk, samt för hennes initiativ att samla utlandssvenskar för att skapa informativa rum, både fysiskt och digitalt, är vi stolta över att kora Suzanne Southard till Årets Representant i Världen 2022!”

Suzanne Southard presenterar Svenskar i Världen

Utmärkelsen ”Årets representant i världen 2022” tillkännagavs på Svenskar i Världens årliga representantträff.

Tack Suzanne och Sven Arne för ert fantastiska engagemang!