Junis nyhetsbrev ute nu!

Den svenska sommaren är här med studentfirande och sommarregn. Och mitt bland allt detta kommer ett nytt nyhetsbrev från Svenskar i Världen. Påverkansarbete gällande bedömning av high school-betyg, utbetalning av garantipension och passfrågor är uppe på agendan och vi bjuder in till afterwork, årsmöte och seminarium med fokus på ledarskap.

UHR bjöd in till möte för att diskutera frågan om high school-betyg och de meddelade då att en djupanalys av high school-betygen är på gång.

Utbetalning av garantipension kommer med stor sannolikhet att upphöra till personer bosatta utomlands, trots att vi har motsatt oss detta under den mångåriga utredningens gång.

Vi har varit i kontakt med Polismyndigheten som svarar på frågor gällande medborgarskapsutredningen vid förnyelse av pass för svenskar som är bosatta utomlands.

Missa heller inte vår intervju med Camilla Håfström som har organiserat val på flera ambassader runt om i världen. Bland annat i Jerusalem, Nigeria, Afghanistan och snart även i Kenya.

Den 17 augusti är det dags för ytterligare en AW tillsammans med Svenskar i Världens Hemvändargrupp och MultiMind! Det är även dags för årsmöte för Svenskar i Världens medlemmar. Har du en fråga som du vill ställa så är det dags att skicka in den nu.

Den 2 september bjuder vi in till ett spännande seminarium om framgångsrikt ledarskap hemma och borta tillsammans med flertalet erfarna och namnkunniga profiler. Missa inte det!

Du kan läsa allt detta och mycket mer i månadens nyhetsbrev här!

Läs mer om