Fullmatat nyhetsbrev ute nu

Svenskar i Världens påverkansarbete går på högvarv; i partiledarintervjuer, remissvar, debattartiklar och via upprop lyfter vi utlandssvenskarnas olika behov och perspektiv. Dessutom har vi intervjuat valprofessor Henrik Ekengren Oscarsson som svarar på frågor om utlandsröstning.

Tillsammans med Familjens Jurist har vi skrivit en debattartikel i SvD om de problemen som uppstår för barn med samordningsnummer. Barnens ”misstag” är att de är födda och bosatta utomlands. Vi har även initierat en namninsamling i samma fråga och efterlyser exempel från verkligheten.

I Intervjuserien Livefika Valspecial har vi den senaste månaden diskuteras utlandssvenskarnas frågor med Annie Lööf (C), Per Bolund (MP), Ali Esbati (V), Andreas Carlson (KD) och Joar Forssell (L). Det handlar bland annat om uppehållstillstånd för medföljande, samordningsnummer, behovet av fler utlandsmyndigheter, förlorat medborgarskap efter 22 års ålder, passfrågor och SINK-skatten.

Missa heller inte den exklusiva intervjun med valprofessor Henrik Ekengren Oscarsson som besvarar och förklarar centrala fenomen inom valforskningen rörande utlandssvenskar.

Den 24 maj bjuder vi in till en spännande digital workshop med Swedish for Professionals där vi ska prata om svensk kultur. Detta Livefika vänder sig till engelskspråkiga familjemedlemmar och är exklusivt för medlemmar.

Allt detta och mycket mer i månadens nyhetsbrev!

Läs mer om