Vinn Fem veckor i Granada

Boken ”Fem veckor i Granada” är en gripande dramatisering av en sann historia. Nu har du möjlighet att vinna ett signerat exemplar av författaren tillika journalist och utlandssvensk, Mats Björkman. 

I början av 1900-talet tillbringar det nyförlovade konstnärsparet Sigge Jernmark och Ninni Billing sina dagar i den legendomspunna staden Granada. Det är omskakande tider för Spanien, som upplever krig och nationell depression. Men kulturen blomstrar och det förälskade paret njuter av tiden tillsammans, fångar livet med sina penslar och ignorerar det som ligger framfor dem – Ninnis förestående död. 

Upptäckten av en mystisk grav, många år senare, på kyrkogården vid moriska palatset Alhambra blir starten på berättelsen om Sigges och Ninnis fascinerande livsöden. En serie tillfälligheter drar in ett flertal personer i händelserna – däribland författaren själv. Fem veckor i Granada (Hoi förlag 2022) är en gripande dramatisering av en sann historia.  

Delta i tävling

Vill du vinna boken Fem veckor i Granada deltar du i tävlingen genom att svara på frågan: 

Varför är Spanien så speciellt? 

Mejla ditt svar till sviv@sviv.se senast den 10 maj. Skriv TÄVLING i ämnesraden 

Om Mats Björkman

Mats Andrés Björkman föddes 1966 i Malaga. Nio år gammal flyttade han med familjen till Sverige, men så snart gymnasiet var avslutat återvände han till Spanien, där han idag bor i Marbella med sin fru och deras döttrar. 

Under större delen av sitt liv har Mats förmedlat Spaniens kultur och historia, både som reseledare och som chefredaktör samt ansvarig utgivare för den svenska lokaltidningen Sydkusten. Han rapporterar från sitt hemland med jämna mellanrum i bland annat Sveriges Radio och håller regelbundet föredrag om Spaniens kultur, historia och inte minst aktuella händelser. Fem veckor i Granada är hans debutroman. https://matsbjorkman.com 

Läs mer om

,