Fullmatat nyhetsbrev till nytta för utlandssvenskar

Livefika Valspecial med Moderaternas och Sverigedemokraternas partiledare finns nu att titta på, och den som vill anmäla sig till övriga partiintervjuer är bara en knapptryckning bort. Därtill har vi haft möten med Telenor och Freja eID, och vi välkomnar alla på AW i Stockholm den 10 maj. Detta och mycket mer i senaste numret av Svenskar i Världens nyhetsbrev.

E-legitimation införs vid tidsbokning av passförnyelse i Sverige vilket skapar problem för utlandssvenskar. Vad hade Telenor att säga om framtida möjligheter för utlandssvenskar att skaffa svenskt telefon- och internetabonnemang?

Och vad händer egentligen med utlandssvenskarnas möjlighet till e-legitimation? Freja eID, som är en av de tre statligt godkända e-legitimationerna för privatpersoner, tycker sig ana ljuset i tunneln. Skatteverket likaså.

Ronja Gustafsson boendes i Nya Zeeland och Alexander Koistinen i Belgien delar med sig av sina tankar inför valet, och SKR återkopplar på vår resolution om skolpeng och statsbidrag.

I Livefika Valspecial har vi hunnit intervjua Ulf Kristersson (M) och Jimmie Åkesson (SD). Näst på tur är Miljöpartiets språkrör Per Bolund.

Detta och mycket mer i senaste numret av Svenskar i Världens nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer om