Nytt nyhetsbrev ute!

Om det finns någon som funderar över vilket genomslag vårt arbete har och vilka som lyssnar till oss när vi lyfter utlandssvenskarnas behov och situation – jamen då ska ni verkligen lusläsa senaste nyhetsbrevet.

Även vi följer världsläget och drar vårt strå till stacken för Ukrainas skull. Det gör vi genom den europeiska samarbetsorganisationen ETTW. Den 18 mars arrangerar ETTW ett seminarium som är öppet för alla. En punkt på agendan håller Ukrainian Think Tanks Liaison Office in Brussels i. Det kommer att handla om vilken roll har medierna i och utanför Ukraina och hur man bekämpar desinformation på bästa sätt.

Den 31 mars drar vi igång vår intervjuserie Livefika Valspecial. Först ut är Moderaternas partiledare Ulf Kristersson därefter Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, Centerns partiledare Annie Lööf, Liberalernas partiledare Nyamko Sabuni, Miljöpartiets språkrör Per Bolund och Kristdemokraternas gruppledare Andreas Carlson. Du är välkommen att lyssna! Vi hoppas kunna välkomna Socialdemokraterna och Vänsterpartiet inom kort.

Vi har fått remissvar från Socialdemokraterna, CSN och Sveriges universitets- och högskoleförbund, och UHR:s generaldirektör Eino Örnfeldt har tillsatt en intern utredning i en fråga vi driver.

Som grädde på moset bjuder vi på SEB:s expert som svarar på varför det plötsligt är så krångligt att föra över pengar mellan ett utländskt konto, läs den spännande intervjun med utlandssvensken Alexander von Zeipel som ska rösta utomlands och snart är det dags för AW igen!

Nyhetsbrevet hittar du här.

Trevlig läsning!

Läs mer om