Statsvetare ny praktikant på kansliet

Statsvetare från Göteborgs universitet blir viktig tillgång till kansliet under vårterminen i arbetet inför valet 2022. Möt Josefin Jacobsson. 

Vi vill presentera vår nya praktikant och senaste tillskott till kansliet. För att lära känna henne lite bättre, har vi bett henne svara på några frågor och här kommer hennes svar.  

Vad lockade dig till Svenskar i Världen? 

Jag sökte praktikplatsen på Svenskar i Världen som sista termin av min kandidatexamen i Statsvetenskap. Jag ville applicera mitt politik- och samhällsintresse i en ett praktiskt sammanhang och lära mig mer om hur påverkansarbete bedrivs och få en klarare bild av hur ideella organisationer arbetar. Att jag själv har bott och studerat utomlands var även en bidragande faktor till att jag sökte mig till Svenskar i Världen. Jag värdesätter min erfarenhet som utlandssvensk högt då det har gett mig kunskaper och egenskaper som jag troligen inte hade kunnat få i Sverige. Genom mina erfarenheter inspireras jag i arbetet att förenkla för svenskar att bo, studera och arbeta utomlands.  

Vad har du för framtidsdrömmar? 

Inom den närmsta framtiden hade jag tänkt att ta igen de senaste två åren som har gått förlorade under pandemin. Jag har stort sett varit fast i min hemstad Göteborg hela pandemin, och jag drömmer om dagen man kan ta sig ut i världen igen för att resa, upptäcka nya platser och ta del av nya intressanta möten. Specifikt vill jag läsa min masterutbildning på ett universitet utomlands och längre fram även arbeta utanför Sverige. 

Finns det någon rolig kuriosa som kan vara rolig för andra att veta om dig?  

Jag lever efter principen att alltid vara överklädd