Vinnare av boken “I samma båt” utsedd

Svenskar i Världens vice ordförande Lennart Koskinens senaste bok ”I samma båt” berör livets mening och döden, jordens framtid, andlighet och frågor om en eventuell Gud, tvivel, nyfikenhet och nya insikter. Stort grattis säger vi till Gunilla Luthra som har vunnit ett signerat exemplar!

Tävlingen där priset var ett signerat exemplar av Lennart Koskinens senaste bok ”I samma båt” är avgjord. Vi har nu korat en lycklig vinnare som kommer få ett signerat exemplar hemskickat. Stort grattis säger vi till Gunilla Luthra!

Gunilla Luthras svar på tävlingsfrågan ”Vem skulle du allra helst vilja vara i samma båt som och diskutera frågor om livet?” knockade juryn bestående av Svenskar i Världens kansli. Vinnarbidraget löd:

Jag skulle vilja vara i samma båt som Raoul Wallenberg och diskutera vad som drev honom att med risk för sitt eget liv hjälpa människor av judisk härkomst mot slutet av andra världskriget. Jag skulle vilja förstå hur han kunde vara så modig, beslutsam och medmänsklig. En verkligt stor man i mina ögon som räddade uppskattningsvis 100,000 människors liv med sitt agerande.

Vi vill tacka samtliga som har deltagit i tävlingen! Redan nu vill vi tipsa dig om att hålla ögonen öppna så att du inte missar vårens tävling där du får en ny chans att vinna boken.

Vill du redan nu säkra ett eget exemplar av boken ”I samma båt” (Vulkan, 2021) av Lennart Koskinen hänvisar vi dig till bokhandeln. “I samma båt” finns även tillgänglig som e-bok inläst av författaren själv.

Läs mer om