Vinn boken ”I samma båt”

Samtalen mellan tre vänner som alla mist sin livspartner i covid-19, liksom vad som kan hända på havet, utgör stommen till denna tankeväckande och stundom dramatiska berättelse. Nu har du chans att vinna ett signerat exemplar av Lennart Koskinens nya bok ”I samma båt”.

Ingenstans blir de stora livsfrågorna så levande som just på havet. Under ytan öppnar sig inte bara havsdjupen, utan också våra egna tankar. Livets mening och döden, jordens framtid, andlighet och frågor om en eventuell Gud, tvivel, nyfikenhet och nya insikter.

I boken ”I samma båt” (Vulkan, 2021) möter vi tre gamla klasskamrater som alla har mist sin livspartner i covid-19. De förs samman under en dramatisk segling till Island. Samtalen, vänskapen och de gemensamma upplevelserna hjälper dem att gradvis bearbeta sin sorg. Ateisten, prästen och psykiatern sitter bokstavligen i samma båt. De är oense om mycket, men deras samtal inspirerar läsaren att tänka själv om frågor som ofta inte har några färdiga svar, men som kanske ändå behöver ställas av oss alla

”I samma båt” är skriven av författaren, etikforskaren, seniorbiskopen och tillika Svenskar i Världens vice ordförande Lennart Koskinen som dessutom är välkänd radiopratare och samhällsdebattör. Även han har seglat på alla större hav, både ensam och med olika besättningar. Samtalen ombord, liksom vad som kan hända på havet, utgör stommen till denna tankeväckande och stundom dramatiska berättelse.

Vinn ett signerat exemplar

Nu har du chansen att vinna ett signerat exemplar av “I samma båt”. Du tävlar genom att svara på frågan: “Vem skulle du allra helst vilja vara i samma båt som och diskutera frågor om livet med?” och motivera varför. Det kan lika gärna vara en känd som okänd person.

Skicka ditt svar till sviv@sviv.se, senast den 13 december 2021. Skriv BÅT i ämnesraden.

För ett eget exemplar av boken hänvisar vi dig till bokhandeln. “I samma båt” finns även tillgänglig som e-bok.

Läs mer om

,