Om du har följande på din bucketlist, kan du vara vår nästa praktikant!

Politisk sakkunnig på regeringskansliet, vinnare av Guldpennan, upphovsmakare till en viral succé eller varför inte Sveriges nästa statsminister? Om något av detta är din karriärdröm, ja då är Svenskar i Världen en praktikplats där du får möjlighet att träna dina färdigheter.

I vår kommer vi att satsa järnet på vårt påverkansarbete där målet är att göra utlandssvenskarnas röst hörd i Sverige. Det kommer även vara fokus på det kommande valet och vi ska genomföra både fysiska och digitala event som handlar om svenskt ledarskap och andra spännande ämnen kopplade till utlandssvenskar. Dessutom ska vi utse Årets svensk i världen.  

Vi letar efter självgående initiativtagare som är bra på att uttrycka sig, skapa engagemang i sociala medier och har kunskap om hur politiska beslut fattas. Förmodligen studerar du någon form av statsvetenskap eller medie- och kommunikation.

Praktiken har du som en del av din utbildning på ett program eller så är du antagen till en fristående praktikkurs. Utbildningen ska vara CSN-berättigad.

Vad kan du förvänta dig av en praktikplats hos oss? Här kan du läsa vad tidigare praktikanter tyckte om sin praktiktid.

Skicka in din ansökan till sviv@sviv.se senast den 10 november. Skriv ”Grym praktikant” i ämnesraden. Hoppas vi ses!

Foto: Pixabay.com