Utlandssvenskarnas parlament inleddes med kronprinsessan och utrikesministern

Den åttonde upplagan av Utlandssvenskarnas parlament fick en minst sagt hedersam inledning med Kronprinsessan Victoria och utrikesminister Ann Linde.

Svenskar i Världens ordförande Louise Svanberg och generalsekreterare Cecilia Borglin var dagens ciceroner, och hälsade alla välkomna till Utlandssvenskarnas parlament 2021. Parlamentet inleddes med tal från Kronprinsessan Victoria och öppnades officiellt av utrikesminister Ann Linde.

Varför spelar en 80-årig organisation fortfarande en viktig roll för alla utlandssvenskar, men också det svenska näringslivet och samhället i stort? Och vad innebär internationell erfarenhet och kompetens för Sveriges attraktions- och konkurrenskraft?

Se inledningen av Utlandssvenskarnas parlament inklusive Kronprinsessan Victorias och utrikesminister Ann Lindes tal här.