Per Linden är Årets representant i världen 2021

Varje år delar Svenskar i Världen ut utmärkelsen ”Årets svensk i världen” till en person som på ett extraordinärt sätt har utmärkt sig och satt både sig själv och Sverige på kartan. Likt detta pris är det även viktigt för oss att hylla våra representanter som är en stor del i vårt arbete. Vi utser därför även ”Årets representant i världen”.

I år gick denna utmärkelse till Per Linden. Per är representant för Svenskar i Världen i Shanghai, Kina, och har varit engagerad som representant sedan 2016.

”Årets representant i världen 2021” tillkännagavs på Svenskar i Världens årliga representantträff.

Motivering

”Engagerade representanter är ett viktigt fundament i Svenskar i Världens verksamhet. ​

Per Linden har på eget initiativ anordnat inte bara ett, utan två förparlament i Kina – ett där deltagarna på ett säkert sätt kunde träffas fysiskt, trots rådande pandemi, och ett digitalt för alla som inte hade möjlighet att delta på förparlamentet i Shanghai. ​

Som om det engagemanget inte räckte har Per Linden tagit initiativ till att tillsammans med Svenskar i Världens kansli skriva en resolution till Utlandssvenskarnas parlament. Fokus ligger på att hitta en lösning för alla de utlandssvenska barn som från svenskt håll har dubbelt medborgarskap men där det andra landet endast erkänner ett medborgarskap.​

Utifrån dessa enastående insatser har Per Linden därför väl förtjänat utmärkelsen ”Årets representant i världen 2021”.

Vi tackar Per för hans fantastiska engagemang!  

Foto: Privat