Vinnaren av boken om svenska företeelser

Nu har vinnaren korats av boken ”Beyond fika, The A-Z of Swedish Habits Demystified” skriven av Mattias Axelsson och utgiven av Svenskar i Världens samarbetspartner LYS förlag. För att delta i tävlingen skulle man skriva en typisk missuppfattning om oss svenskar som man stött på utomlands.

Grattis säger vi till Fredrik Johansson som tävlade med följande motivering:

Jag bor nu i Taiwan, och precis som många svenskar inte har koll på Taiwan så vet de inte mycket om Sverige, mer än kanske Ikea och Volvo.
Vanliga missuppfattningar är att vi inte har ett eget språk, utan pratar engelska; att alla är över 190cm långa; att alla har blå ögon; och så blandar även de ihop Sverige med Schweiz då namnen också på kinesiska är väldigt lika. Man får alltså höra att vi har världens godaste choklad. Jag brukar svara att det stämmer, men att det nog är en annan choklad än den de tänker på. Inget slår ju en Marabou mjölkchoklad 😄.

Tack till alla som deltog och håll utkik efter nya tävlingar framöver! Besviken över att du inte vann och ändå vill ha en bok? Som medlem i Svenskar i Världen får du 15 procent rabatt på samtliga böcker från Lys Förlag.

Läs mer om vilka medlemsförmåner du får som medlem hos oss här 

Läs mer om