Storstilade insatser premierades av SWEA International

Vad har en dansare, en forskare och en skulptör gemensamt med kronprinsessan Victoria? Jo, de fick ta emot fina stipendier samtidigt som kronprinsessan förärades utmärkelsen Årets Svenska Kvinna av SWEA International. 

Varje år utser SWEA International Årets Svenska Kvinna. Efter att medlemmarna hade sagt sitt stod kronprinsessan Victoria som årets vinnare. Enligt organisationen står kronprinsessan för allt som SWEA identifierar sig med; ett nutida, modernt Sverige med öppenhet, inkludering, miljötänkande och omsorg. 

Vid samma tillfälle fick inte mindre än tre personer ta emot varsitt stipendium. Sigrid Paskells stipendium i scenkonsterna tilldelades Emanuel Ippolito, en mycket begåvad ung dansare som visar upp en dansteknik med en harmonisk rörelsekvalitet. 

SWEAs Stipendium för forskning i svenska språket, litteraturen och samhället gick till Luca Gendolavigna för sin forskning i mångkulturell litterär miljö. 

Slutligen fick Evelina Nolin ta emot Agneta och Gunnar Nilssons stipendium för studier av interkulturella relationer för att hon genom sina skulpturer återger fenomen i omgivningen mot en historisk bakgrund från hennes egen släkt och dess relationer till USA.

Stort grattis säger vi till Årets Svenska Kvinna och alla stipendiater!

Copyright Raphael Stecksén, Kungl. Hovstaterna (Kronprinsessan)

Läs mer om