Vinn signerad bok om svenska värderingar

Vilka är egentligen de svenska värderingarna? Lennart Koskinen, biskop emeritus och tillika SVIV:s vice ordförande, har utkommit med boken ”Svenska värderingar? Den svenska värdegrundarens dilemma” som du nu har chans att vinna 

Det talas om ”svenska värderingar”. I riksdagsdebatter och partiledartal i Almedalen, vid middagssamtal och i medierna. Men ingen verkar riktigt veta vilka de är, och om det ens finns några sådana. Ändå väcker de starka känslor. Ofta talar man förbi varandra för att man lägger in så olika saker i begreppet.  

I boken Svenska värderingar? Den svenska värdegrundens dilemma (Santérus förlag, 2020) försöker författaren Lennart Koskinen kartlägga och nyansera vad man kan mena med det omtalade begreppet “svenska värderingar”. Boken ger läsaren inspiration att själv tänka vidare, bland annat med hjälp av det ”Moralens Hus” vi alla bär inom oss. Vem är jag- och vilka är vi? är bokens centrala frågor.  

Författaren Lennart Koskinen som förutom sin roll som vice ordförande i SVIV är även etikforskare, radiopräst, samhällsdebattör och tidigare biskop. Under fyra år var han ledamot i regeringens värdegrundsdelegation och ansvarade bland annat för Riksdagsförvaltningens värdegrundsarbete.  

Vinn en signerad bok! 

För att delta i tävlingen och därmed ha chans att vinna en signerad bok av författaren Lennart Koskinen ska du avsluta meningen nedan: 

En typisk svensk värdering enligt mig är… 

Skicka in ditt svar till sviv@sviv.se senast 12/3. Skriv TÄVLING i ämnesraden.

Köp ditt eget exemplar  

SVIV har ett litet lager till försäljning. 

Pris: 200 kr + frakt. 

Mejla din beställning till sviv@sviv.se  

Läs mer om vilka medlemsförmåner du får som medlem hos oss här

Läs mer om

,