Vinn prisbelönt bok om fika

En smarrig kanelbulle, en kopp kaffe och ett förtroligt samtal. Läs mer om den helsvenska företeelsen i boken Fika: made in Sweden, och passa på att tävla om ett eget signerat exemplar. 

Få saker är så svenska som att fika. Fikakulturen inrymmer inte bara i vilken ordning som läckerheterna på kakfatet ska intas utan även vilken tid på dagen man fikar och vilken sorts kaffebröd som äts vid skilda tillfällen och olika tider på året. 

I boken Fika: made in Sweden (Albertine Publishing, 2020) skriver författaren Stina Almroth om den svenska företeelsen som har spridit sig världen över tack vare alla fikasugna svenskar. Författaren beskriver de många roller som fika spelar i det svenska livet, både privat och offentligt.  

Skriven på engelska vänder den sig till alla med anknytning till eller intresse för Sverige, och de som älskar kaffe och bakverk. Fika: made in Sweden har vunnit utmärkelser som Sverigevinnare i kategorin ”Coffee” i Gourmand Awards 2020, och vinnare i kategorin ”Ceremoniella måltider” i Måltidsakademiens tävling 2020.  

Tävling! 
Var med och tävla om ett eget exemplar signerat av författaren! Allt du behöver göra är att svara på frågan nedan och motivera ditt svar: 

Finns det något mer svenskt än fika? 
Fika är det som gäller + motivering 
Fika är gott, men något som är ännu mer svenskt är… + motivering 

Skicka ditt svar till sviv@sviv.se, senast den 1 februari 2021. Skriv FIKA i ämnesraden. Du kan även skicka in ditt tävlingssvar via Facebook här

Den fikaintresserade kan följa Facebookkontot “Fika-madeinsweden”. 

Köpa eget exemplar 
Fika: made in Sweden kostar 279 kronor och kan beställas här: 

SVERIGE 

Bokus

Adlibris

INTERNATIONELLT, fri frakt till hela världen  

Book Depository

Läs mer om

,