Nelly, vår nya praktikant!

Vad lockade dig till Svenskar i Världen?

Jag har alltid älskat att resa och att upptäcka nya kulturer. Jag har tidigare bott och arbetat i Turkiet och fått med mig många bra livserfarenheter därifrån men även stött på en hel del hinder då jag i vissa situationer upptäckt att livet som utlandssvensk inte alltid är helt problemfritt. Samtidigt har jag länge haft ett stort samhällsintresse och när jag nu läser sista terminen på statsvetarprogrammet kände jag att Svenskar i Världen var rätt plats för mig att pröva mina kunskaper och testa på påverkansarbete i praktiken. Att Svenskar i Världens kansli dessutom domineras av drivna kvinnor är otroligt inspirerande och det ska bli fantastiskt roligt att få ta del av det dagliga arbetet!

Vad har du för framtidsdrömmar?

Jag drömmer om att en dag göra skillnad för andra, på riktigt. I vilken kanal eller på vilket sätt vet jag ännu inte men tanken på att få möjlighet att arbeta med något som bidrar till förändring samt att hjälpa andra är något som gör mig varm i själen.

Finns det någon rolig kuriosa som kan vara rolig för andra att veta om dig?

Jag är lika mycket höger- som vänsterhänt.

Nelly på Santa Monica Pier, Los Angeles