En konfirmation för svenska ungdomar världen över

I fjol anordnade S:t Johannes församling för första gången en konfirmation för svenska ungdomar runt om i världen. Trots coronan lyckades Konfa Sweden samla konfirmander i Stockholm för en veckas läger med utbildning och sociala event. Nu finns det chans att anmäla sig till årets konfirmation.  

I somras samlades flera ungdomar från hela världen i Stockholm för att konfirmera sig. Veckan bjöd på allt från utbildning i kristen tro på förmiddagarna till stadsvandringar och sociala evenemang på eftermiddagarna. Vi har pratat med Catharina Segerbank, kyrkoherde och grundare av Konfa Sweden.

– Det är en otrolig känsla att få träffa alla dessa ungdomar som kommer till Sverige för att konfirmera sig. I fjol hade vi ungdomar med hos från världens alla hörn. Någon kom från Kenya, en annan från Zambia och en tredje från Nederländerna, ja det var en stor blandning av glada ungdomar.  

Utöver att dessa ungdomar får en möjlighet att konfirmera sig i Sverige, även om de är bosatta utomlands, får de även en anledning att komma hem en vecka och lära känna andra ungdomar som befinner sig i samma situation som de själva.

– Många av de ungdomar som är med har kanske inte själva valt att bo utomlands utan de följer med sina föräldrar som arbetar internationellt. Därför var det väldigt kul att se hur de kunde träffa kompisar i samma situation och skapa ett nätverk över hela världen. Som jag förstår det håller många fortsatt kontakt även nu efter konfirmationen vilket känns väldigt kul! 

Det finns ett fåtal platser kvar till årets konfirmation och anmälan är fortfarande öppen. Vill du läsa mer kan du göra det här.

Foto: Jessica Mossberg