Följ med på en matresa till Italien!

Vägen till hjärtat går via magen, säger talesättet. Så här i tider av reserestriktioner lanserar vi en variant på den; Vägen till utlandsresan går via magen. Vi bad därför utlandssvenskar att skicka sina bästa recept och berätta vilket land vi andra får uppleva när vi äter just din rätt. Det första bidraget kommer från Vanessa Östensen i Italien.

”Pittule / pettule har alltid haft en huvudroll på det traditionella salentinska matbordet, och är lika älskad idag genom hela Apulien. De små brödbollarna friteras lätt i olivolja och serveras direkt till bordet för att behålla sin krispiga yta och rykande varma mjuka insida. En ”must have” bland de regionala antipastorätterna! Variationer av originalversionen inkluderar pittule bollar med grönsaker och oliver i, eller en deg gjord på potatis.

Recept och lite historia mer historia om rätten kan du läsa här. Här kommer lite bilder från senaste gången jag fick nöjet att avnjuta pittule på bästa sätt i Italien :)”

Molti baci e abbracci <3
Vanessa Östensen

Vill du också bidrag och ta med oss på en matresa? Skicka ditt bästa recept och berätta vilket land vi får uppleva när vi äter just din rätt. Får vi en bild på både dig och maten blir vi extra glada. Skicka materialet till sviv@sviv.se

Läs mer om

, ,