Svenskar i Världen i Swedish Press

I senaste numret av Swedish Press finns en en mängd spännande artiklar med koppling till Svenskar i Världen. Bland annat en intervju med ordförande Louise Svanberg i vilken hon berättar om sin uppväxt, internationella karriär och reflekterar över Sveriges roll på den globala scenen. Läs artikeln här.  

I samma nummer finns dessutom artiklar skrivna av SVIV-representanter världen över. SVIV-representanten Ingrid Reinli skriver om vad det är som lockar svenskar till Hongkong. Läs intervjun här.  

I Singapore bor cirka 2 000 svenskar, varav SVIV-representanten Pernilla Hjelm Danielsson är en av dem. I sin artikel beskriver hon tillvaron i ”lejonstaden”, och den hittar du här.

SVIV-representanten Gunilla Westerlund bor i Spanien och förklarar här varför så många svenskar väljer att flytta till spanska solkusten.

Louise Ling-Vannerus är SVIV-representant i Frankrike. I hennes artikel som du hittar här får vi veta att södra Frankrike är mer än sol, stränder, lavendel och rosé.

Slutligen hittar du en artikel som handlar om hur Svenskar i Världen med hjälp av sitt nätverk hjälper både utrikesministern och strandade svenskar. Den artikeln hittar du här.

Övrigt innehåll i Swedish Press hittar du här.