Hälsning från utrikesministern

Utrikesministern skickar här en hälsning till alla svenskar världen över. Hon konstaterar att det är en exceptionell situation och snabbt föränderligt läge, och skickar med tre budskap:

  • Håll er informerade via lokala myndigheter, eventuella ambassader och flygbolag. Och ladda ner appen Resklar med pushnotiser från respektive land.
  • UD och ambassaderna arbetar dygnet runt för att ge råd och stöd, och utrikesministern är i ständig dialog med andra utrikesministrar för att hitta lösningar som berör svenskar utomlands.
  • Utrikesministern vet om och sätter stort värde på det stöd som alla svenskar ute i världen ger till varandra i denna svåra tid. Det är ett ovärderligt komplement till de insatser som regeringen och myndigheter gör.

”Om vi tar hand om varandra och agerar ansvarsfullt och solidariskt så kommer vi att klara detta”, avslutar utrikesministern.

PS! Du får väl Svenskar i Världens kostnadsfria nyhetsbrev som alltid innehåller viktig information till utlandssvenskar? Du anmäler dig här.