Läs dig till en tryggare hemflytt!

Lever du i en flerspråkig familj eller planerar du att flytta tillbaka till Sverige med en partner som inte är svensk. Då vill vi tipsa om lite litteratur som kan vara intressant för er. Böckerna Working in Sweden och Swedish for Parents är framtagna både för nya svenskar och etablerade svenskar.  

Att flytta tillbaka till Sverige efter en tid utomlands kan för vissa vara svårare än man tror. Mycket kan ha förändrats och det kan ta sin tid att få bitarna att falla på plats. Flyttar du tillbaka med en icke-svenskspråkig partner eller med barn som kanske inte bott i Sverige tidigare kan det krävas ännu lite mer för att få dem att känna sig hemma.

Ibland kan litteratur hjälpa till med detta. Working in Sweden är en bok som på engelska diskuterar den svenska arbetsmarknaden och de frågor som svenska arbetsgivare ofta tar för givet. I boken Swedish for Parents får man lära sig vanligt förekommande ord och koncept men också hur det fungerar med sjukvård, BVC och öppna förskolan.

Här kan du läsa mer om böckerna.

LYS Förlag som är utgivare av böckerna är också väldigt intresserade av att hitta nya författare som kan bidra med sina perspektiv på hur det är att vara svensk utomlands. Det är ju en mycket lärorik upplevelse att bo i en annan kultur, vilket de gärna vill uppmärksamma i sina böcker. Här kommer du i kontakt med LYS Förlag.