Du kan göra skillnad för utlandssvenskarna!

Nu är det mindre än en månad kvar till det är dags för Utlandssvenskarnas parlament. Parlamentet är ett viktigt forum för utlandssvenskar att diskutera sina rättigheter och en möjlighet att påverka ens egen situation.

Svenskar i Världen samlar beslutsfattare, experter, politiker och utlandssvenskar för att samtala om vikten av internationell kompetens och hur vi på bästa sätt gör det enkelt för svenskar att studera, bo och arbeta utomlands. För att det svenska näringslivet och samhället ska kunna ta tillvara på utlandssvenskarnas internationella erfarenhet behöver de få rätt förutsättningar. Utlandssvenskarnas betydelse förtjänar därför en bättre placering på den politiska dagordningen. För att säkerställa detta är det viktigt att du kommer till parlamentet och visar att utlandssvenskarna är mer än bara en siffra.

Utöver att lyssna till spännande talare kommer du under dagen kunna delta i en av sju arbetsgrupper för att diskutera eller enbart lyssna till en diskussion med frågor som är viktiga för dig. De sju arbetsgrupper som du kan välja på är:

  1. Utbildning
  2. Skatter och pension
  3. Mobilitet
  4. Försäkring och sjukvård
  5. Medborgarrätt
  6. Medborgarskap
  7. Attityd och värdering

Du kommer att kunna registrera vilken grupp du vill delta i på plats den 22 augusti. Vill du läsa mer om dagens program, vilka politiker som deltar i panelen, vilka talarna är eller vilka frågor som kommer att diskuteras, klicka här.

För att komma direkt till biljetter, klicka här. OBS! Om du är medlem behöver du en aktiveringskod för att komma åt medlemsbiljetterna. Kontakta kansliet om du ännu inte fått koden.

Hoppas att vi ses den 22 augusti!