Hindrar kronan drömflytten?

Funderar du på att flytta utomlands? Kan det vara så att svenska kronan hindrar just din drömflytt?

Dagens Industri publicerade i förra veckan en artikel om att den svenska kronan kan hindra dig från drömflytten. Fler och fler vill testa sina vingar och införskaffa sig ett boende utomlands, kanske på heltid, som en flyktort när vinter närmar sig eller av någon annan anledning. Frågan är om kronans försvagande hindrar detta?

I fjol skrev ca 47 000 svenskar ut sig från Sverige. Flytten rör sig inte alltid i första hand mot varmare breddgrader där låga skatter finns, vilket kan förvåna vissa. De länder som svenskarna främst utvandrar till är Danmark, Norge, Storbritannien, Finland, USA och Tyskland. Av den totala summan på 47 000 är det ca 19 000 människor som har flyttat till just de länderna enligt Statistiska Centralbyrån (SCB).

En flytt till USA eller Medelhavet lockar fortfarande men hindras i vissa fall av den svenska kronans minskande värde. Vidare flyttmål efter Tyskland är Spanien, Polen, Indien och Kina länder som är med på listan över de 10 mest populära länderna att utvandra till.

För den nyfikne läsaren finns mer att tillgå på DI’s hemsida. Du kan klicka här för att nå den aktuella artikeln.

Foto: Pixabay