Vi vill höra era berättelser!

Svenskar i utlandet möter på otaliga problem som Svenskar i Världen dagligen försöker motverka genom påverkansarbete. Detta kan röra sig om allt från sociala problem till regelrätta sådana. För att Svenskar i Världen ska på ett mer effektivt sätt bedriva påverkansarbete gällande frågor som rör utlandssvenskar vill vi gärna få in era berättelser. Dessa berättelser kan beskriva situationer som är kostsamma, jobbiga eller helt omöjliga för dig som utlandssvensk att genomföra. Det kan handla om allt från situationer där du ska förnya ditt pass, flytta hem till Sverige, förnya ditt körkort, ta kontakt med diverse myndighet i Sverige, etc. Genom att använda oss av specifika berättelser kan vi göra ännu mer skillnad.

Om du har en berättelse du vill dela med dig av så maila in den till hanna(a)sviv.se med titeln ”En utlandssvensks berättelse” i ämnesraden. Vi ser helst att berättelsen är kort och koncist (max 300 ord), där du tydligt beskriver en problematik och hur situationen påverkat dig. Berättelsen kan komma att användas i ett kommunikativt syfte så om du vill vara anonym är det viktigt att du skriver det i ditt mail. Vi ser gärna att du även skickar med en bild på dig själv.

Om ni har några frågor eller funderingar gällande er berättelse så får ni gärna skicka ett mail till sviv@sviv.se

Foto: Designed by katemangostar / Freepik