Ny opera på Drottningholms Slottsteater

Till er medlemmar som fortfarande vistas i Sverige nu i höst så vill Drottningholms Slottsteater erbjuda er ett gratis pauspaket vid bokning av deras nya operaföreställning ”Syskonen i Mantua”

Syskonen i Mantua skapas för Drottningholmsteatern och bygger på den sanna historien om tonsättaren Salamone Rossi och hans syster Europa som levde i den italienska staden Mantua runt sekelskiftet 1600. Rossi komponerade underskön musik och var tonsättare vid hovet, där också systern var hyllad sångerska. De var båda uppskattade konstnärer men också utsatta på grund av sin judiska börd. Syskonen i Mantua är en samtida opera med sina rötter i 1600-talets Europa, en politiskt laddad tid inte så olik vår egen.

Föreställningarna pågår 8-22 september.


Logga in för att komma åt länken med erbjudandet

Läs mer om föreställningen och om Drottningholms slottsteater på denna länk

Foto: Bengt Wanselius