Att vara eller icke vara medföljare

Är du medföljare eller har du övervägt att flytta med någon utomlands? Som medföljare är det många beslut och livsföränderingar man ställs inför. Vare sig man väljer att följa med utomlands eller inte bero på en hel del förutsättningar. Svenskar i Världen genomför nu en undersökning för att ta reda på vem den typiska medföljaren skulle kunna vara och vilka för- och nackdelar man finner med att flytta med, exempelvis sin partner, utomlands.

Undersökningen kommer att göras genom både enkätundersökningar och intervjuer. För att göra detta möjligt behöver vi din hjälp! Vi söker dig som är eller har varit bosatt i Sverige och som någon gång antingen har tackat ja eller nej till att bli medföljare. Då kan du vara med och delta i undersökningen.

Klicka på länken nedan och delta i undersökningen. Det tar inte mer än tio minuter att svara på frågorna. Om du även vill ställa upp på en kort intervju med Dalia får du gärna skriva till dalia@sviv.se. Intervjun sker antingen skriftligen via mejl, Skype eller telefon. Har du frågor kring intervjun eller undersökningen i stort, är det bara att höra av dig. Du är självklart anonym som medverkande i undersökningen.

Enkätlänkhttps://sv.surveymonkey.com/r/6Y7276S 

Vår praktikant, Dalia Zana, som studerar programmet Mångfaldsstudier med inriktning etnologi på Stockholms universitet, har fått i uppdrag att bidra med denna etnologiska undersökning till vår kommande publikation om medflytt.

Tack!