Årets Erasmus+aktör är utsedd

För att uppmärksamma att programmet Erasmus+ firar 30 år 2017 har Universitets- och högskolerådet (UHR) instiftat en ny årlig utmärkelse: ”Årets Erasmus+aktör”. Första vinnare av priset gick i år till Norrköpings Kommun.

”Vi har valt att satsa på europeiskt samarbete för att det är del av vår vardag”. Det säger Sofie Lindén, utbildningsdirektör i Norrköping, som den 6 december tog emot utmärkelsen Årets Erasmus+aktör för kommunens arbete med att utveckla skolan genom utbyten med andra länder i Europa.

”’Årets Erasmus+aktör’ har instiftats för att uppmärksamma organisationer som på ett genomtänkt och framgångsrikt sätt arbetar för kvalitetsutveckling i ett europeiskt perspektiv, genom att delta eller ha deltagit i Erasmus+-projekt”, skriver UHR på sin webbplats.

Läs mer om vad priset innebär och hur nomineringen går till på utbyten.se.