Nu finns samlad information om hemflytt

Bor du utomlands och ska flytta hem till Sverige? Vill du få tips på vad du bör tänka på? Behöver du vägledning inför din hemflytt? Nu finns den mest nödvändiga informationen samlad här på vår webbplats, för dig som vill ha svar på dina frågor om att flytta hem till Sverige igen. 

Innan du och din eventuellt medföljande familj ska flytta hem till Sverige bör du ta reda på vilka förutsättningar som gäller för dig, eftersom de troligtvis skiljer sig åt från det land där du har bott. Du behöver även känna till vilka lagar och regler som gäller för dig som svensk hemvändare. Det är också bra att vara mentalt förberedd på att Sverige och svenskarna kan ha förändrats sedan du flyttade utomlands, precis som du själv har förändrats av din utlandsvistelse.

För dig som är medlem i Svenskar i Världen finns nödvändig information tillgänglig här på vår webbplats. Ta del av användbar information, länkar till myndigheter och blanketter om att flytta hem till Sverige. Motsvarande information finns även att ladda hem som pdf eller beställa som skrift.

Läs vår hemflyttarpublikation ”Att flytta hem till Sverige”

Läs mer om

,