Nu har vi släppt biljetter till årets Sommarprogram!

Vi är glada att äntligen kunna presentera Sommarprogrammet 2017!

Det är äntligen dags för årets Sommarprogram, som kommer att hållas den 21 -23 augusti. Veckan är fylld av intressanta och roliga evenemang som presenteras nedan*.


Ombudsträffen

Tid och plats: Måndag 21 augusti, Stockholm.
Separat inbjudan till våra ombud. Dagen bjuder på företagsbesök och mingel hos en samarbetspartner tillsammans med andra engagerade ombud, kansliet, vår generalsekreterare och delar av styrelsen.

Utlandssvenskarnas Parlament 2017

Tid och plats: Tisdag 22 augusti klockan 09:00 – 13:00, Näringslivets Hus, Storgatan 19.
Förste vice talman Tobias Billström inleder dagen klockan 9.00 i Industrisalen i Näringslivets Hus i Stockholm. Under dagen kommer det att finnas tre arbetsgrupper där resolutioner tas fram. Underlag på detta kommer att skickas ut till anmälda deltagare innan Parlamentet.

Beskattning och välfärdsfrågor – här tar vi fram resolutioner om bland annat socialförsäkringar och sjukvårdsförmåner för utlandssvenskar samt beskattning med SINK-skatten i fokus.

Medborgarrättsfrågor – resolutioner för förenklad passförnyelse och pass som identitetshandling tas fram såväl som en särskild valkrets för utlandssvenskar och e-röstningsfrågor.

Migration och mobilitet – frågor som rör bland annat skolpengen, tillgängligheten på tjänster för hemvändare och utlandssvenskar samt problematik för hemvändande svenskar diskuteras i denna grupp.

Experter och politiker kommer att få säga sitt om de föreslagna resolutionerna som vägleder Svenskar i Världens verksamhet de kommande två åren. Förmiddagen avslutas med en inspirerande talare som kommer att offentliggöras i ett senare skede, samt lunch och mingel i Näringslivets Hus. På kvällen öppnar vi upp för mottagning för de som deltagit på dagens aktiviteter.

Efter Parlamentet tar utrikesminister Margot Wallström emot i Arvfurstens Palats. Mottagningen är endast för deltagare som även har biljett till Utlandssvenskarnas Parlament samma dag. Biljett till Utlandssvenskarnas Parlament + anmälan till mottagning krävs! Glöm inte att ta med giltig legitimation.

Tid: 17.30, 22 augusti
Plats: Plats: Arvfurstens Palats, Gustav Adolfs Torg 1

Årsmöte och årsmöteslunch med prisutdelning till Årets Svensk i Världen 2017

Tid och plats: Onsdag 23 augusti klockan 12:00 – 15:00, Grand Hôtel, Vapensalen & Spegelsalen.
Dagen inleds med årsmöte i Vapensalen, 12:00. Därefter följer lunch i Spegelsalen med tillhörande utdelning av priset Årets Svensk i Världen.


* Med reservation för att programmet kan komma att förändras.
Mer information, priser och biljetter finner du här