Grattis Claudia Olsson – Ung Global Ledare 2017

Claudia Olsson är styrelseledamot i Svenskar i Världen sedan förra året. Hon är även vd och grundare av konsultbolaget Exponential. Claudia har nyligen blivit utsedd till Young Global Leader 2017 av World Economic Forum.

Utmärkelsen innebär att Claudia, 33, blir en del av det framstående nätverk som World Economic Forum skapat för världens främsta unga ledare under 40 år, som genom sitt arbete bidrar till att skapa en bättre värld. Tidigare Young Global Leaders inkluderar bland annat Jack Ma, grundare av Alibaba, Jack Ma, Googles grundare Sergey Brin,  Yahoos koncernchef Marissa Mayer, Skypes grundare Niklas Zennström och H&Ms vd Karl-Johan Persson, som var den svensk som fick utnämningen senast. 2017 utnämns även Nina Rawal, Affärsområdeschef inom Life Science på Industrifonden, till Young Global Leader.

– Det är en stor ära att bli utsedd till Young Global Leader och jag ser fram emot att arbeta med de många inspirerande människor som finns inom WEFs nätverk för att fortsätta göra skillnad i världen. Genom Exponential hjälper jag företag och regeringar att agera i den digitala transformationen. Tekniken skapar stora möjligheter att driva positiv förändring. I samarbete med de andra i Young Global Leaders-gemenskapen kan vårt arbete få ett ännu större genomslag, säger Claudia Olsson.

Om WEF Young Global Leaders

World Economic Forum väljer varje år ut ett hundratal unga ledare under 40 år från hela världen som har potential att forma framtiden och som arbetar för att överkomma hinder som annars står i vägen för utveckling i samhället. Young Global Leaders benämns som ”modiga, action-orienterade och entreprenöriella individer som använder sin tid och talang till att bidra till positiv utveckling i världen”.

World Economic Forum, www.weforum.org

Young Global Leaders, www.weforum.org/communities/young-global-leaders