Bli guldmedlem som privatperson i Svenskar i Världen

Från och med 2017 är guldmedlemskapet inte längre reserverat för företag och organisationer. Du kan som privatperson vara guldmedlem i Svenskar i Världen.

Tuve Johannesson, Gunnar Gillberg, Barbro Sachs-Osher , Jonas af Jochnick och Lyndon och Kay Olson har redan inspirerats till att bli guldmedlemmar.

Som guldmedlem bidrar du särskilt till Svenskar i Världens verksamhet samt våra medlemmars hjärtefrågor. Viktiga frågor i år är införande av e-röstning, en mer rättvis SGI för hemflyttade svenskar, utbildningsfrågor där vi söker stimulera studenter och forskare till ett utökat internationellt utbyte och mycket mer.

Årsavgiften för guldmedlemskap är 25 000 kronor. Alla guldmedlemmar har förstås samma förmåner som övriga privatpersoner som är medlemmar. Dessutom har alla guldmedlemmar en garanterad och kostnadsfri plats på årsmöteslunchen varje sommar där priset till Årets Svensk i Världen delas ut. Bland tidigare pristagare finns Staffan de Mistura, Zlatan Ibrahimović och Hans Rosling.

Alla guldmedlemmar kommer också att publiceras med sitt namn här på webbplatsen.

Vill du också göra skillnad genom att bli guldmedlem? Kontakta kansliet så får du veta mer.