Redaktör sökes för skrift om medflytt

Som ett led i vår serie om utflytt och hemflytt söker vi nu en person som kan ta fram en publikation om medflytt.

Materialet skall resultera i en läsvänlig och sökbar digital publikation, som även ska produceras i tryckt format.

Vi söker omgående dig som kan göra research, skriva och sammanställa texter som är anpassade för olika målgrupper men främst för medföljande till yrkesverksamma. Uppdraget kräver att du är självständig och tar egna initiativ.

Vi ser gärna att du har egen erfarenhet av att vara medföljande i utlandet. Det är en stor fördel om du kan InDesign och helst har programvaran. Din stilistiska förmåga att skriva på ett pedagogisk och lättillgängligt sätt är av stor vikt liksom en god känsla för formgivning och layout. Du ska kunna utrycka komplexa frågor tydligt, kort och koncist.

Uppdraget passar dig som är medföljare, eller mellan jobb, nyutexaminerad eller som vill ta dig an ett kortare projekt i väntan på annat uppdrag. Kanske är du en hemvändande utlandssvensk som tidigare har följt med utomlands och som vill få in en fot på den svenska arbetsmarknaden igen. Uppdraget ger dig en bra merit på ditt CV.

Tjänsten är ett arvoderat halvtidsuppdrag under ca 3 månader. Ange gärna önskat arvode.

Du förväntas ha egen dator med Skype-konto och arbeta på distans (fördelaktigt i Stockholm, men vi ser även gärna sökanden som är medföljande och bor utomlands idag).

Maila din ansökan, CV och arbetsprover till svenskar.i.varlden@sviv.se, senast söndagen den 15 januari, märkt ”Redaktör Medflytt”.

 

Tillträde: Omgående

Omfattning: Halvtid i tre månader eller enligt överenskommelse.

Placeringsort: flexibelt

 

Välkommen med din ansökan!

Svenskar i Världen är en ideell, oberoende organisation som grundades 1938. Organisationen representerar de 660 000 svenskar som bor utanför Sverige samt svenska klubbar och föreningar, handelskamrar, svenska skolor och Svenska kyrkan i utlandet. Svenskar i Världen verkar för utlandssvenskars bästa genom att bevaka, informera och påverka för att få fram bästa möjliga villkor. Vill du veta mer om oss, surfa gärna runt på vår webbplats.