Att flytta ut från Sverige

Samlad information inför utlandsflytt

Ska du flytta utomlands? Vill du få tips på vad du bör tänka på? Behöver du vägledning inför din utlandsflytt? Nu finns den mest nödvändiga informationen samlad på nätet för dig som vill ha svar på dina frågor om att flytta ut från Sverige. 

I god tid före avresan bör du ha klart för dig vad som krävs, eftersom varje land har sina lagar, regler och olika förutsättningar. Det finns villkor för alla kategorier att ta hänsyn till, oavsett om du ska studera, arbeta, leva som pensionär eller är medföljande.

Nu finns nödvändig information tillgänglig för dig som är medlem i Svenskar i Världen. Här på vår webbplats publicerar vi information och länkar till diverse myndigheter och blanketter om att flytta ut från Sverige. Motsvarande information finns även att ladda hem som pdf eller beställa som skrift.

Läs vår utflyttarinfo.