Eurovision Song Contest


Idag är det dags för Eurovision Song Contest som hålls för 61:a gången. Klockan 21.00 svensk tid drar evenemanget igång i Globen i Stockholm.

Du som befinner dig i utlandet kan rösta på Sverige, dessutom hur många gånger du vill. Ett tips till dig som vill stödja Sverige i tävlingen. Detta är något vi själva hemma i Sverige inte kan göra. Ingen får rösta på sitt eget land, i sitt eget land.

Så här röstar du under direktsändningen
Byt ut XX mot startnumret på det bidrag du vill rösta på. Vill du till exempel lägga din röst på bidrag nummer 2 byter du ut XX mot 02. Du kan också rösta med Melodifestivalens app. Observera att det uppstår en fördröjning: När du tittar på digital-tv finns alltid en fördröjning i förhållande till verkligheten. Fördröjning uppstår också om du tittar på tv-program på webben. Normalt kan du räkna med en fördröjning på cirka 40 sekunder när du tittar på en direktsändning. Om du har en mottagare med hårddisk där man kan sätta sändningen på paus (PVR) måste du kolla att du verkligen ser sändningen live och inte fördröjt. Annars kan röstningen vara avslutad i verkligheten medan den fortfarande ser ut att pågå på din tv. Håll fördröjningen i åtanke när du röstar. Observera att det inte går att rösta under reprisen av programmet.

Rösta med Melodifestivalens app
All information om appen hittar du på Om appen.

Eurovision visas i USA för första gången

För första gången någonsin kommer Eurovision att sändas på TV i USA. På http://www.eurovision.tv kan du ta del av repetitioner, fotografier och videor med artister från de 43 länder som är på plats i Globen denna veckan. Dessutom kan du titta på finalen i USA via Logo, en del av Viacoms Music and Entertainment Group som även inkluderar VH1, MTV och Comedy Central. Sändningen kommer att inkludera ett nummer med den amerikanska superstjärnan Justin Timberlake, som är på plats i Stockholm. Finalen streamas även i USA på logotv.com och i LogoTV appen för mobiler.

Kansliet håller tummarna för Frans som representerar Sverige och önskar alla utlandssvenskar en trevlig lördagskväll!