Sök utbildning till hösten

Senast fredag den 15 april ska du som vill studera i höst skicka in din ansökan till universitet och högskolor i Sverige.

Detta kan vara ett bra sätt att sysselsätta sig på om du t ex är medföljande och skulle vilja förkovra dig under din utlandsvistelse.

Besök antagning.se för att göra ditt val. De har flera kurser som kan läsas på distans – kom ihåg att bocka för det alternativet när du gör din sökning. Här kan du läsa om hur det funkar.

Har du inte varit inne på den webbplatsen förut behöver du skapa ett konto . Du som inte har något svenskt personnummer fyller i din e-postadress istället. Skapar du ett konto med e-postadressen får du inte full tillgång till webbtjänsten, men du kan ändra din profil och svara på ditt antagningsbesked (du kan däremot inte se vilka meriter som de har registrerat för dig).

Om du inte är folkbokförd i Sverige, men har svenskt personnummer, kommer du inte kunna få någon aktiveringskod skickad till dig. Du måste kontakta Antagningsservice via mejl för att kunna svara på webben. Klicka här för mer information om du inte är folkbokförd i Sverige, och sen på den blå rutan till höger.

Här finns information för dig som är medborgare i ett land utanför EU och EES.

Här finns information för dig som är medborgare i ett land inom EU, EES och Schweiz.

Ha så skoj och lycka till med studierna i höst!