Ronja, Pippi och Madicken på Spotify

För tre år sedan blev de välkända låtarna från Astrid Lindgrens filmer tillgängliga på Spotify. Nu är även författarens inläsningar av sina egna sagor tillgängliga via musiktjänsten.

Sagorna har funnits på andra strömningstjänster, bland annat Storytell. Bolaget Saltkråkan vill dock nå ut till fler unga och låter därför Universal släppa böckerna även till musiktjänsten Spotify, där många lyssnare finns. Saltkråkan AB äger och förvaltar rättigheterna till Astrid Lindgrens verk.

Projektet med ljudböckerna har lagts upp efter hand. Det sista böckerna publiceras tillsammans med vuxensagan ”Samuel August från Sevedstorp och Hanna i Hult”, som handlar om Astrid Lindgrens egna föräldrar. Ett samtal mellan Margareta Strömstedts och Astrid Lindgren läggs också upp för lyssning.

Från början gjordes inläsningarna av barnböckerna på uppdrag av Sveriges Radio.  Annabelle Jönsson, chef för licensiering på SR, säger i ett pressmeddelande ”Vi vet också att många nyanlända familjer lär sig svenska genom att lyssna på berättelser för barn – därför känns det extra roligt att kunna tillgängliggöra så många klassiska radioinspelningar”.

Gå in på Spotify och lyssna på de populära klassikerna Rasmus på luffen, Ronja rövardotter, Emil i Lönneberga, Madicken, Karlsson på taket, Pippi Långstrump, Bröderna Lejonhjärta och många andra.

Spotify utsågs 2014 till Årets Svensk i Världen och vi är glada att pristagaren för det svenska kulturarvet vidare.

Astrid Lindgren på Spotify