Jan-Ove Waldner är klar vid bordtennisbordet

Jan-Ove ”JO” Waldners nästan 40 år långa bordtenniskarriär är nu till ända. Waldner har en mycket framgångsrik karriär i bagaget med flertalet medaljer från många stora mästerskap så som ett OS-guld, sex VM-guld och elva EM-guld att se tillbaka på.

Waldner spelade i förra veckan sin sista tävlingsmatch på Liljeholmshallen i Stockholm och arenan var fylld med folk som ville uppleva kulmen av Waldners karriär vid bordtennisbordet. Anledningen till att Waldner avslutar sin karriär är att han upplever att kroppen säger emot mot fler tävlingsmatcher även om han kommer att vara fortsatt aktiv inom sporten genom bland annat företagsevenemang och uppvisningsmatcher.

Waldner blev Årets Svensk i Världen år 2005 för sina enastående insatser som idrottsman inom bordtennissporten samt  för den profil han gett Sverige genom sina prestationer och sin personlighet särskilt i Kina.

Svenskar i Världen önskar Waldner lycka till med framtida äventyr.

 

2005 var året som Waldner blev årets Svensk, se vad vi angav för motivering.