Grattis Max Martin till Polarpriset!


Svenskar i Världen gratulerar idag den svenska musikproducenten och låtskrivaren Karl Martin Sandberg, för de flesta mer känd som Max Martin, till 2016 års Polarpris.

Max Martin fyller 45 år i februari i år och har sedan hans karriär tog fart på 90-talet gjort musik åt artister som Britney Spears, Bon Jovi, Celine Dion, Katy Perry och den svenska Darin Zanyar för att nämna några. Max Martin tilldelades även i somras Svenskar i Världens pris ”Årets Svensk” för sin framgångsrika verksamhet som internationell musikskapare.

Polarpriset  är sedan 1989 ett internationellt musikpris instiftat av den svenska musikförläggaren och sångtextförfattaren Stikkan Andersson. Tidigare vinnare av Polarpriset är exempelvis Paul McCartney, Elton John, Bob Dylan och Led Zeppelin.

Grattis än en gång Max Martin!

Vill du se när Max Martin vinner polarpriset, kika här