Max Martin – ett porträtt av Årets Svensk i Världen

Text: Ellika Nyqvist Livchitz
Foto: Kerstin Alm/SVIV


 

I augusti blev Max Martin utsedd till Årets Svensk i Världen 2015. I samband med utnämnandet och prisceremonin vid Svenskar i Världens årsmöteslunch på Grand Hôtel i Stockholm fick vår redaktör en pratstund med pristagaren.

Max Martin är en av världens mest framgångsrika låtskrivare. Han bor i Los Angeles i USA, där de allra största popstjärnorna står på kö för att få musik skapad av den populäre musikproducenten från Sverige. Somrarna tillbringar han i Stockholm. I år kunde han samtidigt ta emot sitt pris som Årets Svensk i Världen. En utmärkelse som han är stolt över!

44 år gammal har han blivit popmusikens magiska skapare med en otrolig känsla för melodier. Med 21 Billboardettor ligger han bara fem låtar efter John Lennon och elva bakom Paul McCartney. Beatlarna är universellt kända genier, men utanför musikbranschen vet inte alla vem Max Martin är.

Läs hela artikeln om Max Martin HÄR