Redaktör för Utflyttarboken sökes

Våra tidigare böcker ”Bosättning utomlands” och ”Utvandrare.nu”, med råd till de som ska flytta utomlands, ska uppdateras och sammanställas. Materialet skall resultera i en läsvänlig och sökbar digital publikation, som även ska produceras i tryckt format.

Vi söker omgående dig som kan göra research, skriva och sammanställa texter som är anpassade för olika målgrupper; studenter, yrkesverksamma, pensionärer, back-packers, med flera. Uppdraget kräver att du är självständig och tar egna initiativ. Du förväntas ha egen dator och arbeta på distans (i Stockholm, för nära samarbete med projektledaren och kansliet).

Vi ser gärna att du har egen erfarenhet av att ha bott utomlands. Det är en stor fördel om du kan InDesign och helst har programvaran. Har du erfarenhet av webbpublicering och e-publikationer, är det ett plus. Din stilistiska förmåga att skriva på ett pedagogisk och lättillgängligt sätt är av stor vikt liksom en god känsla för formgivning och layout. Du ska kunna utrycka komplexa frågor tydligt, kort och koncist.

Uppdraget passar dig som är mellan jobb, nyutexaminerad eller som vill ta dig an ett kortare projekt i väntan på annat uppdrag. Kanske är du en hemvändande utlandssvensk som tidigare har arbetat med något liknande projekt och vill få in en fot på den svenska arbetsmarknaden igen. Uppdraget ger dig en bra merit på ditt CV.

Tjänsten är ett arvoderat halvtidsuppdrag under ca 3 månader. Ange gärna önskat arvode.

Maila din ansökan, CV och arbetsprover till svenskar.i.varlden@sviv.se, senast torsdagen den 22 oktober.

 

Tillträde: Omgående

Omfattning: Halvtid i tre månader eller enligt överenskommelse.

Placeringsort: Stockholm

 

Välkommen med din ansökan!

 

Svenskar i Världen är en ideell, oberoende organisation som grundades 1938. Organisationen representerar de 660 000 svenskar som bor utanför Sverige samt svenska klubbar och föreningar, handelskamrar, svenska skolor och Svenska kyrkan i utlandet. Svenskar i Världen verkar för utlandssvenskars bästa genom att bevaka, informera och påverka för att få fram bästa möjliga villkor. Vill du veta mer om oss, surfa gärna runt på vår webbplats.