Sveriges nya sedlar

I oktober släpps nya sedlar i valörerna 20, 50, 200 och 1 000 kronor. De nya sedlarna pryds av kända kulturpersonligheterna Astrid Lindgren, Evert Taube och Ingmar Bergman samt förre FN-chefen Dag Hammarskjöld. Under 2016 kommer nya 100- och 500-kronorssedlar med Greta Garbo och Birgit Nilsson som motiv. Samtidigt inleds utbytet av enkronor och femkronor mot nya och en helt ny tvåkrona införs.

Riksbanken informerar om de nya pengarna och har till och med tagit fram appen ”Kolla pengarna”, som på ett enkelt sätt ger dig full koll på Sveriges nya sedlar och mynt. Lär dig när dina gamla sedlar blir ogiltiga genom att spela sedelspelet eller utforska de nya sedlarnas säkerhetsdetaljer för att kunna skilja en äkta sedel från en falsk.

Mer om Sveriges nya pengar på Riksbankens webbplats.