Idag startar Sommarprogrammet

Idag måndagen den 17 augusti drar årets största evenemangsvecka i gång för Svenskar i Världen. Vi börjar med en workshop för alla ombud i världen. Den äger rum på Svenska Institutet och blir förhoppningsvis en givande dag där vi ska diskutera hur ombudens roll bör utvecklas.

Tisdagen den 18 augusti är det dags för Utlandssvenskarnas Parlament. Det äger rum vartannat år. Mötet representerar ett viktigt demokratiskt initiativ som bevakar 660 000 svenska världsmedborgares rättigheter. Parlamentet invigs i Industrisalen i Näringslivets Hus av riksdagens förste vice talman Tobias Billström. De flesta politiska partier är representerade samt flera myndigheter. På kvällen är det mottagning på Utrikesdepartementet där utrikesminister Margot Wallström är värd.

Vem blir Årets Svensk i Världen 2015?

På onsdag den 19 augusti är det Årsmöte där bland annat en ny styrelse kommer att väljas. Dagen avslutas med Årsmöteslunch i Spegelsalen på Grand Hôtel och efter maten kommer Årets Svensk i Världen 2015 att presenteras. 2013 var det Zlatan som blev Årets Svensk i Världen. Vem kan få det ärofyllda priset i år?

Torsdag kväll den 20 augusti är alla välkomna till veckans kulturkväll på Teater Ledermann i Vasastan i Stockholm. Grynet Molvig och Paula Ternström spelar Höstsonaten.

Hela programmet hittar du här.